Tuesday, November 21, 2006

Γιουβαρλάκια Γιαχνί.

Βήμα 1: Παίρνουμε ένα ταψί γιουβαρλάκια γιαχνί. Λαδώνουμε το τηγάνι με αγνό ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο (υπάρχουν κατάλληλα σε όλα τα μαγαζιά μαγειρικής). Κατόπιν, ρίχνουμε τη μαγιά που έχουμε αφήσει σε νερό και αλάτι από το προηγούμενο βράδυ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ντοματοπολτό.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, αφήνουμε το καπάκι να κυλήσει μερικά μέτρα αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού, ξεκινόντας από τη νοητή προέκταση της γραμμής που ενώνει τα πόδια μας με την δύση και καταλήγοντας λίγο πιο πέρα από ένα οποιοδήποτε σημείο που ανήκει στο επίπεδο που ορίζεται από τον Ήλιο, το α-Centauri και το γλαστράκι που έχω στην βεράντα μου.
Σε περίπτωση που το γλαστράκι έχει μετακινηθεί, προχωράμε κατευθείαν στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Ψήνουμε στους 170C για περίπου 40 λεπτά.

Συνοδεύετε από λευκό ή μαύρο ψωμί.

1 comment:

Manos said...

Καταπληκτική συνταγή! Εαν εξαιρέσεις πως μου κάηκε λίγο η κρούστα από το γλαστράκι, όλοι οι καλεσμένοι Κουταλιανοί έμειναν άφωνοι!